АКНЕ
 
УКАЗАНИЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА БИЛКОВАТА ТЕЧНОСТ ЗА ВЪНШНО МАЗАНЕ "АКНЕЛЕК" И КРЕМА ЗА ПЕТНА ОТ АКНЕ "100 % ПРОТЕКТИТ"

       Акнето е възпалително кожно заболяване, което се проявява с червени и жълти гнойни пъпки, и с черни и бели точки. Все повече болестта се разраства във формите си, и като статистика по различните възрастови групи. Причините за появата на акне са комплексни: генетични предпоставки, т.е. наличие на мастни жлези по - нагъсто в кожата и по - големи от нормалното; хормонален дисбаланс в периода на преход на организма към зряла и след - зряла към старческа възраст; медикаменти за вътрешен прием с различно предназначение и последващ реактивен имунен отговор при непоносимост. Външни дразнители - козметики, катрани, лакове, лепила, машинни масла, хлор, замърсени повърхности на обществени места. Начинът на хранене също е решаващ, тъй като кожата е своеобразен филтър след черния дроб и бъбреците и при пренатоварване с животински мазнини и рафинирани продукти т.нар. прости въглехидрати - захар, брашно, нишесте, чипс, торти, безалкохолно и т.н., устойчивостта на клетките към бактерии рязко спада и то само след час от приема на подобни токсично - образуващи храни. Точен пример е шоколада, особено когато се консумира от деца.
       В биохимичен аспект патогенезата има два основни процеса: Хиперфункция на мастните жлези отделящи себума - секрет стимулиран от хормоните, без който кожата губи еластичност и се засушава. Успоредно с това е повишената кератинизация, т.е. производство на кератин - структуро - изграждащо белтъчно вещество, което запушва каналчетата в кожата. Това са черни и бели точки, които при изстискване изскачат като ядки /мастно - кератинен пълнеж/ и остават дупчици.
       Двата процеса на повишено производство на себум и кератин дават възможност за задържането и развитието в кожата на анаеробната бактерия "Propionibacterium acne", на която е нужна точно такава хранителна среда без кислород. Бактерията се развива най - усилено в космено - местния фоликул /коренчетата на косъмчетата по кожата/ и на повърхността на кожата взаимодейства със себума, което довежда до появата на свободни мастни киселини. Точно тези киселини възпаляват кожата и всичко започва с бактериална инфекция т.нар. асептично възпаление. Обривите са червено кафяви рогови петна, тъй като и кератина е повишен. Ако не се ограничат петната и се инфектират допълнително се стига до язви, абсцеси и кисти, оставящи следи по кожата за цял живот, най - вече при мъжете.
       Акнето засяга лицето, врата, гърба и гърдите.
       Разграничават се няколко вариации на акне според възрастовите групи:
1. Още в кърмаческа възраст, когато имунитетът още не е укрепнал за въздействията на външната среда. 2. При деца приемащи неподходящи токсично - образуващи храни. 3. През пубертета, поради хормоналния взрив и повишен себум за целия период на преход към по - зрял организъм. 4. Розацея /старческо акне/, най - вече при жени след климактериума. 5. От козметика, при разчопляне с нокти и силен стрес. 6. При прием на медикаменти. 7. Акне - келоид при мъжете с диабет и наличие на бактерията "златист стафилокок".

НАЧИН ЗА МАЗАНЕ

       Третирането с билковата течност "АКНЕЛЕК" е ВЪНШНО, както е указано на етикета.
       Течността още с първото намазване унищожава бактериите и възпаленото завяхва. След 2-3 дни мазане, по 2-3 пъти на ден, местата покафеняват до заструпяване и се оформят корички. Нужно е време отдолу кожата да се стабилизира и да е годна да отрази без последици външната среда. За това е много важно да не чоплите и да не белите коричките. Мажете с течността около 10 дни по 2-3 пъти на ден и винаги след баня. След намазване течността засъхва за около 5 минути и не личи по кожата. Може да усетите щипане само за периода от първите 2-3 намазвания.
       Кремът "100 % ПРОТЕКТИТ" се маже по - късно. Взима се с чисти ръце. Кожата ще се захрани и доизчисти при 1-2 намазвания на ден и винаги след баня. Кремът не допуска възпаление от външни дразнители и успокоява напълно кожата.
       Двете неща /течността и крема/, не се смесват и при всяка смяна на едното с другото лицето /местата с акне/ се измива с вода и сапун и се подсушава.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРКИ

       Както стана дума, вътрешния статус на организма е от особено значение и начинът на хранене с прием на добавки спомага чувствително лечението. Храната каквато и да е тя, се отразява най - бързо върху кожата. Тя може да се раздели на две категории: токсично образуваща и кръвопречистваща. За периода на лечение е важно да се спазват принципите на разделното хранене. Храните да са варени, не солени, без подправки, без люто, сервирани студени. В основното меню да влизат: червено месо, птиче месо, яйца, зеленчуци от семейство кръстоцветни /зеле, алабаш, карфиол, броколи/; кисело мляко /Активия/; прясно мляко; семена; ядки; пълнозърнест хляб; студено пресован зехтин. Да се приготвят течности с прочистващ ефект: зелен чай, бял трън, камшик, невен, чист зелев сок от външните листа, копър, магданоз, лимон с минерална вода, чай от риган с прясно мляко.
       Да се избягват напълно: захар и захарни изделия, мазнини и масла от животински произход, консерви, ферменти - мариновани храни, сирена, кашкавал, оцет, алкохол. Също и: кафе, кока - кола, сол и всичко пържено.
       Добавките са ценни когато са дозирани правилно до 2 грама за денонощие с най - малко 1,5 л. вода. От добавките с особено значение са: котешки нокът на капсули, чесън на капсули, цитросепт на капки, микроелемента "Цинк" с ензими за смучене, витамините "А", "С", и "Е".
       Допълнително организма може да бъде прочистен чрез промивка /клизма/ с отвара от невен или лайка, тъй като най - много токсини се задържат в дебелото черво. В САЩ масово се практикува т.нар. "KALANIK" - процедура за промивка на дебелото и тънкото черво с около 200 - 300 л. хладка вода за 2 часа. В България от скоро се предлага подобна процедура.

042/25 16 73                                                                        Бойко Бойков
088/56 44 163                                                                www.boikov.hit.bg
НАЧАЛО              ПРОДУКТИ               ЗА МЕН                КЛИЕНТИ              КОНТАКТ
Copyright 2008 - Dizain 2007
 
ПРОБЛЕМИ