КОКОШМАЗОЛ
 
УКАЗАНИЕ
ЗА ПРОЦЕДУРИТЕ ПРИ ПРЕМАХВАНЕ НА МАЗОЛ, ОБИКНОВЕНА БРАДАВИЦА (Verrucae vulgares), КОКОШИ ТРЪН (Verrucae peantares), С ПОМОЩТА НА КРЕМА 100% КОКОШМАЗОЛЕК.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПО - ПРОВИЛНОТО ПРОТИЧАНЕ НА ЛЕЧЕНИЕТО

       Трите образувания по кожата се срещат често и засягат крайниците - ръце и крака.

       МАЗОЛА не се нуждае от описание. Явява се в зоните на механично търкане и натиск, там където кожата е между външен предмет (обувка) и кост и липсва подкожна мазнина. Започналото удебеляване на епидермиса се определя като хиперкератоза, тъй като се отлага прекомерно кератин - основното белтъчно вещество и при другите рогови образувания по кожата.Мазола става болезнен в зоната на контакт между хиперкератозния слой и живата тъкан под него, тъй като двете структури са различни и предизвикват възпаление при движение.
       След 10 - 15 дневно мазане с крема 100% КОКОШМАЗОЛЕК и спазване на процедурите с гореща вода и едра морска сол, хиперкератозния слой т.е. мазола потъмнява, забелва се, и се отлепва. Търпеливо се изчаква забеления мазол да се отлепи сам. Отдолу кожата е крехка и свежа и се маже с мехлема УНИМЕД-1, за да се захрани.

       ОБИКНОВЕНАТА БРАДАВИЦА е друг вид хиперкератозно образувание. Явява се основно по пръстите на ръцете и създава неудобство при работа. Хиперкератозата в случая се предизвиква от човешки вирус, както е при кокошия трън. Фактори като повишена влажност на средата, външни травми по ръцете, имунен дефицит, директен и индиректен контакт с човеконосител, довеждат до заразата.
       На външен вид обикновените брадавици в зоната на ръцете са зърнесто - кръгли надигнатости с диаметър няколко милиметра. Повърхността им е суха, вроговена, грапава и твърда. Цвета им съвпада с цвета на нормалната кожа, т.е. жълт или бледосив. Само този вид брадавици в зоната на ръцете се премахват с крема 100% КОКОШМАЗОЛЕК. По ходилата обикновените брадавици, не може да се мажат с крема, тъй като са забити навътре в кожата и отгоре изглеждат като малки дупчици, около които нормалната кожа се е подвила.

       Процедурите се започват от най - голямата и първопоявила се брадавица - майка и кокоши трън - майка. В много от случаите след премахването на майката и другите подобни патогенни структури се саморазграждат. Този ефект се обяснява с т.н. имунен отговор на клетъчно ниво.

       КОКОШИЯТ ТРЪН е друг вид хиперкератозна структура. Основно се явява по ходилата и също се предизвиква от човешки вирус.Отличава се от нормалната кожа като груба и твърда вроговеност с дълбок корен, не изпъква много над кожата. И в този случай вирус засяга обменните процеси в кожата и се стига до реакция и отлагане на кератин, кератохиалин и мазнина. Образуванието е до няколко сантиметра и предизвиква болка при ходене.
       Крема 100% КОКОШМАЗОЛЕК се маже само върху мазоли, кокоши тръни и обикновените брадавици в зоната на ръцете. Мазането се извършва само с помощта на шпатула (шпакличка). Особено важно е и трите образувания да са в типичния си вид и форма, т.е. никога преди това да не са третирани с други средства. В противен случай резултатите са затруднени.

ПРОЦЕДУРИ  ПРИ  ПРЕМАХВАНЕ

1. Накисвате мястото - крак или ръка в гореща вода с разтворена вътре (около две шепи), едра морска сол за около 30 минути. Подсушавате.
2. С шпакличката гребвате от крема 100% КОКОШМАЗОЛЕК и намазвате отгоре съответното образувание. Веднага върху крема и образуванието се залепва лепенка от обикновен лекопласт от ролка, с цел крема да стои точно отгоре и да е добре фиксиран за 24ч.
3. След 24 часа лепенката се хвърля и мястото отново се накисва в гореща вода с едра морска сол за 30 минути. Подсушава се и отново се намазва с помощта на шпакличката с крема и се слага лепенка за 24 часа и т.н. Тази процедура продължава до 10 - 15 дена без да се спира. В някои случаи е необходимо още малко време.
4. Добре е образуванието да се масажира леко в горещата вода с цел спомагането на неговото ограничаване от нормалната жива тъкан. В зоната на отграничаване се развива нормална жива кожа, която избутва структурата намазана с крема.
       Тази структура потъмнява, овъглява се бавно следствие на мазането с крема 100%КОКОШМАЗОЛЕК и се превръща в неорганична материя, която след време сама ще се отдели.
5. След като падне или се отдели, отдолу кожата е крехка  и свежа и се започва  мазане с мехлема УНИМЕД-1. С чисти ръце и чисто ножче се отрязва от мехлема и се намазва марличка (от аптеката). Намазаната марличка се лепва на мястото и се сменя или се добавя мехлем през 8 часа. Това се прави 3 - 4 дена, след това мястото може да се  маже направо с пръсти с мехлема УНИМЕД-1, също през 8 часа за още 3 - 4 дена. Така за около 7 - 8 дена мястото се заглажда с нормална и здрава кожа.

ДОПЪЛНИТЕЛНА   ИНФОРМАЦИЯ

       Всяка една поява на тези три образувания по кожата е следствие на органично - структурни процеси предизвикани от външни дразнители, както е при мазола (слабата еластичност на кожата след определена възраст също допринася за оформянето на мазоли, това е свързано с дефицити в клетките на кожата на микроравнище), или от вътрешни фактори допринасящи за повишаване ролята на вирусите и поява на обикновени брадавици и кокоши трън. Със сигурност обаче тези три образувания са част от цялостния организъм, в който всичко е свързано и не съществува самостоятелно. Следва да се знае, че всяко едно въздействие върху тези патогенни структури е въздействие върху целия организъм и съответната реакция е на целия организъм.
       Ако се допусне грешката подобни неща да се считат за самостоятелни в организма на човека, би следвало да се заключи, че чрез локалните методи за кратко време от няколко минути ще бъдат премахнати. Вярно е, че ако върху една брадавица отделена от човек се въздейства с лазер или течен азот, тя ще се свие и до няколко минути ще изгори т.е. ще се разруши напълно и завинаги. Но какви ще са последиците след такова шоково термично въздействие, когато тя е част от целия организъм? Последиците са структурно израждане от свръхускорена кератоза. Това е скоростно наслагване на нови слоеве от рогова тъкан, т.е. хипертрофия, а по - късно се стига и до склеродермия. Неимоверното втвърдяване на кожата става пречка за каквото и да е друго въздействие с друго средство, каквото е крема 100%КОКОШМАЗОЛЕК.
       Примерно, кокоши трън горен с течен азот за кратко време от 2-3 дена се покрива с плътни слоеве от твърда и груба кожа, която е доста по разрастната от повърхността на роговата тъкан на кокошия трън преди това. Ясно е, че сега вече няма как да се въздейства върху такова допълнително капсолиране на кокошия трън, още повече, че той се забива и развива още по - дълбоко в кожата. Ето защо, преди процедурите е задължиелно образуванията да са в типичния си вид и форма и НАЙ - ВЕЧЕ  ДА  НЕ  СА:
  • Горени с течен азот под формата на сняг или кубче лед. На въздух течния азот освобождава температура до -195,8°C, а при горенето с въглероден двуокис се освобождава температура до -78,5°C. Целта е разрушаване, но в действителност резултата е от хиперкератоза до склеродермия.
  • Лазертерапията е с цел премахване, чрез обгаряне и свиване, но по същността си това е термично шоково въздействие, а организма реагира като хипертрофира кожата.
  • Променливите токове също целят премахване, чрез увеличаване притока на кръв в мястото на въздействие и разрушаване с висока температура, но на практика резултата отново е структурно израждане.
  • Кюртаж (изрязване и остъргване с кюрета) - следват усложнения, тъй като се отварят рани които трудно зарастват и е възможно да останат патогенни клетки и образуванията да се възстановят.

       Всички тези въздействия са болезнени и затрудняват допълнително лечението. Мазането със 100% КОКОШМАЗОЛЕК е безболезнен и сигурен начин за премахване. Нужно е време и спазване на процедурите.


042/25 16 73                                                                        Бойко Бойков
088/56 44 163                                                                www.boikov.hit.bg

НАЧАЛО              ПРОДУКТИ               ЗА МЕН                КЛИЕНТИ              КОНТАКТ
Copyright 2008 - Dizain 2007
Начало t Проблеми t Кокошмазол
 
ПРОБЛЕМИ