РАЗШИРЕНИ ВЕНИ
УКАЗАНИЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА МЕХЛЕМА " УНИМЕД-3" ПРИ НАЛИЧИЕ НА РАЗШИРЕНИ ВАНИ С ТЕЖЕСТ, ПАРЕНЕ, БОЛКА, СЪРБЕЖ И НАПРЕЖЕНИЕ В ЗОНАТА НА ДОЛНИТЕ КРАЙНИЦИ

Мехлемът "Унимед-3" е за външно мазане единствено и само върху напълно здрава кажа,без рани или възпаления, чиста и суха, т.е. кожа с ненарушена цялост

       Венозната система - вените, това са кръвоносните съдове, които пренасят бедната на кислород и хранителни вещества, кръв до сърцето.  Съединителната тъкан от която са изградени вените е по- слаба и не така еластична, както тъканта на артериите. Разширени вени - това са всички увеличени в диаметъра си, синкави, усукани и изпъкнали, малки и средни вени по краката и много рядко по ръцете, като най-вече при жените, проблема е масово явление, поради цялостната слабост на тъканите в женския организъм. Много често изпъкналите участъци от вените приличат на бучки и са силно набръчкани, твърди и болезнени при допир. Във всички случаи проблемът започва поради износване на венозните клапи с което те стават неспособни да връщат своевременно кръвта към сърцето. Предизвикания венозен застой на кръвта, след време, не само разширява и удебелява вените, но води и до възпаление (флебит). От интоксикацията (отровата) на застоялата кръв в тези участъци се появява болка, тежест, парене, сърбеж и напрежение в краката. В тези случаи мехлема "Унимед-3" е напълно подходящ за мазане с единственото условие, кожата да е здрава. Като се спазва начина на мазане указан по-долу,още с първите намазвания ще настъпи облекчение, болката ще отпадне и вените ще се стабилизират.

ВАЖНО !!!
       Когато проблема е в много напреднала фаза и на места вените са тромбозирали (подпушени от съсиреци) и са налице отоци със синьо-виолетови оттенъци или кафеникави петна с подпухване и подутини се касае за болестта тромбофлебит. В тези случаи е задължителна консултация със съдов хирург и медикаментозно лечение. Това се налага поради риск от отделянето на тромб (съсирек) към други органи- сърце, мозък, бели дробове и ако в тези органи артериите са силно склерозирали, се стига до запушване и кръвоизлив със сериозни последици за здравето. Ето защо,мехлема се прилага само в случаи на разширени вени с тежест, болка, парене, сърбеж и напрежение по краката,а когато се появи възпаление с оток тромбофлебит, е задължителна консултация с лекар - специалист (съдов хирург).
     Освен при разширени вени, без горепосочените усложнения, мехлема е подходящ за мазане след мускулно пренапрежение и мускулна треска от тренировка, тъй като повишава микроциркулацията на кръвта и обменните процеси в намазаната зона, като същевременно успокоява нервните рецептори по кожата и в дълбочина, което спомага за бързото възстановяване на мускулния тонус.

НАЧИН НА МАЗАНЕ

1.  Прочетете етикета.Мехлемът се маже вечер,  когато на тялото му предстои да бъде в покой. Може да се маже веднъж през деня, ако човек не се движи, не се налага да е прав и не  упражнява трудов режим. Ефектът от мехлема се усеща още с първите няколко намазвания, но за стабилен резултат е добре да се маже всяка вечер за около 30 дни.  2.  Мажете цялостно зоните с напрежение по краката.От мехлема се реже с чисто ножче и чисти ръце, като отрязаното парче леко се размачква на дланта и се разнася отдолу-нагоре.Предварително можете да обтриете краката с влажна кърпа, за да се даде тласък на кръвообращението в зоните които предстои да мажете, но без да търкате или силно да разтривате.  3.  След намазване, краката да са на въздух за 30 мин., тялото да е хоризонтално, добре е през тези 30 мин. петите да са опрени на ниво по-високо от сърцето. Мехлема ще се поеме от кожата и може да се слагат дрехи за сън.  4.  За местата където вените са силно изпъкнали с болка, допълнително се намазва марля с мехлема и се закрепва с лейкопласт, за да стои фиксирана цялата нощ върху невралгичното място. В тези случаи марлите се носят и през деня, като се мажат и сменят през 12 часа. Да се пазят краката от механично предизвикан венозен застой на кръвта, като се избягват стягащи и прерязващи синтетични чорапи и еластичен бинт.   5.   Мехлема е годен до 24 месеца,  съхранява се в хладилник и не се замърсява, т.е.  реже се с чисто ножче.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРКИ

       Както стана ясно, мехлема "Унимед-3" е изключително ефикасен при разширени вени и ако не е преминат определен етап на влошаване,възстановява и подсилва венозно-мускулния тонус. Когато проблема е прераснал в тромбофлебит и са налице други заболявания-на кръвта, на обмяната или кожни проблеми е наложително диагностициране и лечение по предписание от специалист. Тъй като венозната система транспортира кръв бедна на кислород ( О2) и богата на въглероден двуокис (СО2) с много крайни продукти на обмяната (токсини), стените на вените поемат оксидативен стрес (атака на свободни радикали).Затруднява се клетъчната обмяна, от което при деленето на клетките се явяват и такива с увредено ДНК, слабо активни и нездрави.Тези структурни изменения, водещи до стареене на вените се забелязват с просто око. Лошите навици- тютюн, алкохол, хранене, трудов режим, допълнително влошават състоянието на венозната тъкан. Ето защо е необходим подбор на храни, добавки, течности и билки, антиоксиданти, ензими, витамини с прочистващ и отводняващ ефект. Води с ниска минерализация и допълнително обогатени с кислород, натурални сокове приети непосредствено след изстискването им и чист въздух. Ходенето по вода, а сутрин по роса, както и  антистресова гимнастика, помагат за релаксацията на венозната тъкан. От гранителните добавки, най-подходящи са-чесън (капсули), витамин "С"(разтворим), микроелемнта "Zn"(таблетки). Натурални сокове (фреш) от : зеле, моркови, целина, магданоз, домати. Билкови чайове от : невен, лайка, босилек, жълт кантарион. Естествени ензими (дръжета за смучене от ананас).

042/25 16 73                                                                        Бойко Бойков
088/56 44 163                                                                www.boikov.hit.bg
 
НАЧАЛО              ПРОДУКТИ               ЗА МЕН                КЛИЕНТИ              КОНТАКТ
Copyright 2008 - Dizain 2007
Начало t Проблеми t Разширени вени
 
ПРОБЛЕМИ