ВЪНШНИ КИСТИ
УКАЗАНИЕ
ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА ВЪНШНА КИСТА ОТ ЗОНАТА НА ОПАШНАТА КОСТ И ЕДИНИЧЕН ЦИРЕЙ С ПОМОЩТА НА КАШАТА-ЛАПА "100 % КИСТАЛЕК" И МЕХЛЕМА "УНИМЕД"

       Външна киста е общо понятие за всяка една подкожна капсула, отделена с ципа от околната тъкан в която се набира телесна течност.

       Външна киста от зоната на опашната кост е вид киста възникнала в дълбоките слоеве на кожата на това място, поради неговата уязвимост. Това е мястото над ануса и най-долната част на гърба, където се събира влага при изпотяване и се развиват болестотворни  микроорганизми, особено при слаба хигиена. Също така там кожата е най-тънка и крехка и при най-леко разчесване или поява на пъпки се стига до бактериална инфекция от микроби попаднали в каналчетата на мастните и потните жлези на кожата. Инфекцията се задълбочава и назрява като външна киста, твърда и болезнена, която след като узрее, избива на определено място, от където изтича - гной, лимфа, кръв и др. телесни течности. За периода на набиране, външната киста от зоната на опашната кост, може да предизвика висока температура и цялостна отпадналост в човешкия организъм.
       При единичния цирей инфекцията възниква в коренчето (форункола) на косъм по тялото. Там хранителна среда намира стафилококовата бактерия, която за 5-6 дена превръща корена на косъма в гнойник. В средата на гнойника се оформя твърдо тяло - жилото на цирея. Това е некрозиралия (умъртвения) корен на косъма, който при настоящото налагане с кашата - лапа "100% кистолек", ще излезе навън, след което настъпва бързо успокоение и заздравяване на мястото с помощта на мехлема "Унимед".
       В много случай възпалението (абцеса) е предизвикано от обръщането на върха на косъма към кожата, с което се внасят замърсяващи агенти в нея, което води до възникване на външна киста, когато е в зоната на опашната кост или единичен цирей, когато е на гърба на крайниците.

ВАЖНО !!!
       Цирей може да възникне на всякъде по тялото, където има косми, но най - опасни са когато се появят на лицето - горна устна, нос, шия, ушите. Когато се струпат много цирей на едно място (форунколоза), особено при хора със слаб имунитет, ниска хигиена, диабет, алкохолизъм, слабо хранене и стомашно - чревни проблеми е възможно заразяване на кръвта (сепсис) и бързо разнасяне на заразата, чрез кръвния и лимфния отток. Ето защо при поява на цирей (независимо на кое място) е задължителна спешна консултация с лекар, щателно изследване на урина и кръв за нивата на захарта и състоянието на стомашно - чревния тракт. Лекарят преценява за лечение с медикаменти (пеницилинови препарати) и ваксини. Форунколозата и карбунколозата се разрастват много бързо и болния е на специален режим, без да се къпе, без бръснене, без подстригване, без алкохол и тежка храна. Само лекар - специалист може да ограничи разнасянето по цялото тяло на инфекция от типа - форунколоза респ. карбунколоза и да не допусне задълбочаване на заразата. Също така по преценка на медицински специалисти може да е необходимо хирургическа намеса при отделни много тежки случай.
       Независимо от кой вид е образованието и докъде е узряло - не се изстисква, не се чопли, не се боде и най - вече преди да пристъпим към налагане с кашата - лапа "100% киста лек" трябва да сме наясно, че се касае за външна киста от зоната на опашната кост или единичен цирей, който не е в зоната на лицето.

НАЧИН НА НАЛАГАНЕ

1. Предварително си купете марли (по дебели и плътни) или си нарежете чисто хасе (чист памучен плат от чаршаф) и една ролка обикновен лейкопласт
Лягате по корем, гребва се от кашата една супена лъжица, непълна и се изсипва точно върху кистата. Отгоре се слага марля или парче хасе, до покрие и да държи кашата точно на мястото. В краищата марлята се укрепва с лейкопласт Добре е за около 30 минути да се лежи по корем за да не се размести веднага кашата и зоната да е на въздух.
След 8-10 часа се хвърля всичко и се прави ново налагане по същия начин и т.н. и т.н., докато свърши кашата от бурканчето (250 гр.).
2. Бурканчето с кашата се съхранява на хладно и проветриво място, може и в хладилник и е годно за около 20 дена, след като е направена кашата. На практика се изразходва за 10-12 дена.
3. При набиране на киста в начален етап т.е. набиране което току-що е започнало (от 2-3 дни), при налагането на кашата, най - вероятно ще разсее втвърдяването, мястото ще се отпусне, кистата ще омекне и ще се разнесе, без да избива. В тези случай, самия организъм с помощта на кашата абсорбира и разсейва началния възпалителен процес и кистата изчезва.
В другия случай, когато кистата е набрала (от 5-6 дена) и вече е оформена с връх, кашата ще пробие върха и ще изчисти съдържанието за което ще се изисква търпение и спокойно изчакване. Добре е, след като кашата вече свършва, с чисти ръце и без силен натиск, да се опипа леко отстрани с пръсти дали съдържанието е изчистено. Най - накрая в много случаи излиза коренчето (ципата, жилото) на кистата, което се предопределя от начина на формирането й. Ето защо процеса на изчистване се проследява внимателно и винаги се оглежда (преди хвърляне) старата каша при смяна на марлите т.е. какво остава по използваната каша върху марлята и когато се появи алена (чиста) кръв, да се знае, че кистата вече е изчистена, и с опипването отстрани това трябва да се потвърди.
4. Мехлема "Унимед" се ползва по същия начин, непосредствено след кашата. Реже се с чисто ножче и се маже обилно на марля и се лепва на мястото, като се укрепва с лейкопласт. Сменя се през 8-10 часа, за около 5-6 дни, а по - късно се маже направо. Мехлема до изчиства, пречиства мястото и го затваря до пълно възстановяване.
       Целият процес с кашата и мехлема трае около 20-22 дена, като за периода мястото трябва да е изолирано от вода т.е. да не се мокри при баня, да не се замърсява или инфектира и да се пази максимална хигиена.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРКИ

       За периода на налагане е добре да се избягват тежки храни, алкохол и цигари и да се наблегне на разтоварваща диета с много течности и движение без напрежение. За подсилване на очистващата способност на организма могат да се приемат билкови хранителни добавки, микроелементи и витамини. В случая е най-подходящо да се пие билката от "котешки нокът" (капсули), микроелемента фолиева киселина (таблетки) и витамин "С" (разтворим).

Речник:  Абсцес - гнойно възпаление, процес на засилена левкодиапедеза  (струпване на конкретен вид бели кръвни клетки - неутрофилни левкоцити и макрофаги - друг вид антитела). При сблъсъка на тези два вида антитела с бактериите се формира белтък, който зрее и изтича като гной.

042/25 16 73                                                                        Бойко Бойков
088/56 44 163                                                                www.boikov.hit.bg
 
Copyright 2008 - Dizain 2007
Начало t Проблеми t Външни кисти
НАЧАЛО              ПРОДУКТИ               ЗА МЕН                КЛИЕНТИ              КОНТАКТ
 
ПРОБЛЕМИ